İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Gazikent Ortaokulu

May

Bilişim Teknolojilerinin yaygınlaşması, internetin mobil ve heryerden erişilebilir olması, sosyal medyanın hayatımızda kendisine yer bulması, verilerin internette paylaşılabilmesi, üyelikler, teknolojinin çok hızlı ilerlemesi, yapay zekanın gelişimi vb. tüm bu gelişmeler beraberinde siber güvenlik konuları hakkında da bilgi sahibiyi olmayı önemli kılmaktadır.

Okulumuzda bilişim teknolojileri dersinde , internet etiği, siber güvenlik, internette sağlık, dijital vatandaş konularına da ağırlık verilmiştir.

Okulumuz Bahçesinde Ağaçlandırma Çalışması Yaptık

Okulumuzda çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla okulumuz bahçesinde ağaçlandırma çalışması yaptık.

7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

Kişisel Veri, Kişisel Verilerin İşlenmesi, Veri Sahibi, Kişisel Verilerin Korunması hakkında ve daha fazla bilgi edinmek için https://www.kvkk.gov.tr/ adresini ziyaret ediniz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızı,  canını hiç düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Bağımsızlığımızın sembolü, İstiklal Marşı.

Bayrağımızın eşsiz ezgisi.

Dünyanın en güzel şiiri, İstiklal Marşı.

Milletimizin hisleri...

Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan marşımız, 12 Mart 1921'de ilk meclisimiz tarafından kabul edildi.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen, kelam sahibi, yüce gönüllü, büyük şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u saygı ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Dün, bugün ve yarın her zaman yanımızda olacak olan ve toplumun temel taşını oluşturan kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve personeli deprem farkındalığı yaratmak, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini hatırlamak amacıyla deprem tatbikatı yaptılar. İlk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okulu tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda atasözü ve deyimler ile ilgili görsel çalışmalar yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz 5.sınıf öğrencilerine yönelik Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan deneyap atölyelerine gerçekleştirdiğimiz gezi ile öğrenciler hem bilim atölyeleri ile tanıştı hem de keyifli vakit geçirdiler.

Şbt

Değerli velilerimiz; 04.03.2024 pazartesi gününden itibaren geçerli ders programımızdır.

CUMA SABAH NAMAZI BULUŞMALARI

Değerli velilerimiz; bu yıl 29.12.2023 , 05.01.2024 , 12.01.2024 ve 2.dönem  09..02.2024 , 16.02.2024 tarihlerinde olmak üzere 5 kez sabah namazı buluşması yapacağız. Öğrenci ve velilerimiz katılımın gösterebilirler.

Kıymetli velilerimiz;

Okulumuz okul aile birliği olağan genel kurul toplantısı 17 EKİM 2023 tarihinde saat 13.00'da okulumuz konferans salonunda yapılacak olup, tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

OKUL İDARESİ

Haz

Öğrencilerimizin çalışmalarının karşılık bulduğu bu günde başta öğretmenlerimiz  olmak üzere, eğitim çalışanlarımıza ve velilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Karne dağıtım törenimizde çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerde başarılı olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hediyeler takdim edildi. Öğrencilerimizin tatil döneminde bol bol dinlenmelerini ve kitap okumayı ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz.